Zaštita privatnosti

Zaštita privatnosti

Izjava o zaštiti privatnosti

Zaštita privatnosti na portalu Karantin Zona

Raduje nas što ste posetili našu internet stranicu, i zahvaljujemo na interesovanju za naš portal. Veoma nam je važna zaštita Vaše privatnosti prilikom korišćenja naših veb lokacija. Prema tome, molimo Vas da pročitate dole navedene informacije.

Koje podatke obrađujemo, koliko dugo i u koju svrhu

1.1 Informativna upotreba vebsajta

Obim obrade.
Pri samo informativnoj upotrebi našeg sajta,odnosno ako nam drugačije ne pošaljete, ili samo preuzimate i čitate sadržaj, prikupljamo samo lične podatke koje Vaš internet pregledač šalje našem serveru. Kada posetite našu veb stranicu, to su sledeći podaci: IP adresa, datum i vreme zahteva, razlika u vremenskoj zoni u odnosu na griničko vreme, sadržaj zahteva (konkretna stranica), status pristupa/HTTP statusni kod, količina prenesenih podataka, veb stranica iz koje dolazi zahtev,  pretaživač, operativni sistem i njegov interfejs, jezik i verzija softvera pretraživača.

Svrha i pravni osnov.
Svrha obrade je da se tehnički omogući stabilnost i sigurnost pri preuzimanju veb stranice. Pravni osnov obrade je zaštita naših legitimnih interesa.  U gore pomenutu svrhu, naš legitimni interes je u obradi podataka.

Trajanje skladištenja podataka.
Podaci će biti izbrisani čim više ne budu potrebni za svhu sakupljanja. U slučaju sakupljanja podataka za omogućavanje pristupa veb stranici, to je u momentu kada se završi trenutna sesija. IP-adrese čuvamo sedam dana radi sprečavanja eventualne zloupotrebe.

1.2 Preuzimanje sadržaja

Kada od nas preuzimate sadržaje važeće su napomene pod brojem 1.1

1.3 Kolačići

Obim obrade.
Naša veb stranica koristi kolačiće. To su tekstualne datoteke koje se čuvaju preko internet pretraživača na Vašem računaru. Kolačić sadrži tekstualni niz koji omogućava jedinstveno prepoznavanje pretraživača kada ponovo posetite naš sajt. Koristimo kolačiće kako bi naš sajt učinili lakšim za korišćenje. Neki elementi našeg sajta zahtevaju da se Vaš pretraživač identifikuje čak i posle pauze u pregledanju. Zato se u kolačićima čuvaju sledeći podaci jezička podešavanja, informacije o prijavljivanju na sistem. Na našoj veb stranici takođe koristimo kolačiće koji nam omogućavaju da analiziramo vašu upotrebu naše stranice. Na ovaj način se mogu preneti sledeći podaci: upisani pojmovi za pretraživanje, učestalost prikaza stranica, korišćenje funkcija veb stranice. Kada pristupate našoj veb stranici, korisnik je upoznat sa upotrebom kolačića za potrebe analize i dobija se njegova saglasnost za obradu ličnih podataka korištenih u ovom kontekstu. U ovom kontekstu postoji i referenca za ovu politiku privatnosti.

Svrha i pravni osnov.
Sa jedne strane, koristimo kolačiće da pojednostavimo upotrebu naših veb lokacija. Korišćenje drugih kolačića je u svrhu analize, a naročito radi poboljšanja kvaliteta naše veb lokacije i identifikacije zanimljivih tema. Postavljanje kolačića s jedne strane na osnovu vašeg pristanka, s druge strane – za tehnički neophodne kolačiće – zasnovane na našem legitimnom interesu. U ovde opisanoj svrsi leži naš legitimni interes.

Trajanje skladištenja.
Kolačići se čuvaju na vašem računaru. Trajanje skladištenja se može naći u pregledu podešavanja za kolačiće vašeg pretraživača. Promenom postavki u vašem pretraživaču, možete sprečiti ili ograničiti prenos kolačića. Već sačuvani kolačići mogu biti izbrisani u bilo kom trenutku. Ovo takođe može biti automatizovano, npr. kada zatvorite pregledač. Ako su kolačići onemogućeni za našu veb lokaciju, možda neće biti moguće koristiti sve funkcije veb stranice u potpunosti.

2 Zaštita prava davaoca podataka

Vaša prava kao davaoca podataka je sa naše strane garantovano. U nastavku, ukratko objašnjavamo koja su to prava:

2.1 Korišćenje podataka u promotivne svrhe

U bilo kom momentu možete zabraniti dalje korišćenje vaših podataka u promotivne svrhe.

2.2 Opoziv pristanka

U svakom momentu možete opozvati svoj pristanak za dalju obradu ličnih podataka.

2.3 Dodatna prava

Kada obrađujemo lične podatke o Vama, pod odgovarajućim pravnim uslovima imate pravo, za podatke koji se odnose na Vas, na:

• Informacije, ispravke ili brisanje, kao i
• Ograničenje obrade, protivljenje procesuiranju i prenosivost podataka

Takođe imate pravo da se žalite nadležnom organu za zaštitu podataka o obradi vaših ličnih podataka od strane nas.

3 Sigurnost

U slučajevima kada nam šaljete lične podatke nudimo vam mogućnost šifrovanog prenosa informacija. Ova enkripcija štiti poverljivost razmene podataka između vas i našeg veb servera i pomaže u sprečavanju zloupotrebe podataka, npr. da se spreči prisluškivanje. Kao tehnologiju enkripcije koristimo TLS (Transport Layer Security). To je poznata i široko korišćena tehnika!

4 Kontakt

Ukoliko imate posebnih pitanja na temu zaštite podataka molimo da nam se obratite:
E-Mail: info@karantin-zona.com
Vaše zahteve ćemo obraditi i obavestiti Vas o preduzetim akcijama.

Popular Posts


[mc4wp_form id="274"]


Popular Posts